Tjenester

Vi utfører alt innen moderne tannhelse.
Undersøkelse

Undersøkelse

Undersøkelsen går ut på at vi ser etter hull og evt. dårlige fyllinger som bør byttes ut. Vi kontrollerer også tannkjøtt, tunge og munnhulen generelt.
Les mer her
Røntgen

Røntgen

Tannrøntgen er i dag et viktig hjelpemiddel i moderne tannlegevirksomhet. Det gjør at vi kan se bl.a. om det er hull mellom tennene, om det er en forandring rundt roten eller om det er plass til en visdomstann.
Les mer her
Tannsteinsrens

Tannsteinsrens

Tannstein er et bakteriebelegg som blir forkalket fra spyttet ditt og sitter langs tannkjøttskanten, spesielt på innsiden av tennene i underkjeven. På sikt kan tannstein forårsake både hull i tennene (karies) og tannløsning (periodontitt).
Les mer her
Airflow

Airflow

Air- Flow er en spray av luft vann og natriumbikarbonat som føres rundt tannen og gir et forbløffende godt resultat! Tennene blir hvitere og renere på en enkel måte.
Les mer her
Tanngnissing / Attrisjon

Tanngnissing / Attrisjon

Vanligvis slites tennene ned langsomt. For en del mennesker går det imidlertid noe raskere.  Årsaken kan være tannpressing eller tanngnissing. Dette skjer vanligvis om natten og uten at man er klar over det.
Les mer her
Krone

Krone

Når det er så lite igjen av tannen at den nesten er tapt, kan en krone ofte gjenskape funksjon og utseende. Kronen kan fremstilles i flere ulike materialer.
Les mer her
Komposittfyllinger

Komposittfyllinger

En komposittfylling fungerer best ved reparasjon av små hull. En fordel er at materialet ser naturlig ut og at det kan limes til den gjenværende del av tannen.
Les mer her
Visdomstenner

Visdomstenner

Visdomstennene sitter lengst bak i munnen. Vanligvis kommer de fram når du er mellom 18 og 25. Men det er ikke sikkert at alle visdomstennene dukker opp - visse får èn, andre får alle fire. Noen får ingen i det hele tatt.
Les mer her
Fyllingsmateriale - rehabilitering av tenner

Fyllingsmateriale - rehabilitering av tenner

Fylling, innlegg eller krone? Hvordan man velger å reparere skaden avhenger av hvor stort hullet er.
Les mer her
Kosmetisk Tannpleie - ulike blekemetoder

Kosmetisk Tannpleie - ulike blekemetoder

Det finnes ulike blekemetoder og undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. La alltid tannlegen bedømme situasjonen først!
Les mer her
Periodontitt

Periodontitt

Tannløsning kommer som regel av tannkjøttssykdommen periodontitt. Det er en betennelsessykdom som i første rekke rammer det vevet som holder tannen fast. I Norge i dag rammes hver tiende person av periodontitt.
Les mer her
Tenner og graviditet

Tenner og graviditet

En del blivende mødre får hull i tennene under graviditeten. Som regel skyldes dette mer at gravide spiser oftere, plages med sure oppstøt / kvalme enn på hormonforandringer. Enda vanligere er det at tannkjøttet blir mer lettblødende.
Les mer her
Tannluker

Tannluker

Dagens moderne materialer og behandlinger kan hjelpe de fleste til å få tilbake utseende og funksjon til tross for at tenner mangler.
Les mer her
Implantater

Implantater

Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebenet. På den festes siden en krone eller bro.
Les mer her
Syreskader

Syreskader

Et kjemisk syreangrep kalles erosjon på fagspråket, og er forårsaket av sure drikker eller mat som har en pH- verdi på under 4,5. Dette kan f.eks. erosjon 1være juice, brus (også lettbrus), sportsdrikker, vann med smakstilsetning, vin osv. Å unngå syreskader på tennene er vår tids store nye tannhelseutfordring. Nyere forskning viser at hele 40% av befolkningen over 20 år har syreskader.
Les mer her
Tannregulering for voksne

Tannregulering for voksne

Noen har ønske om å rette opp tennene uten å bruke vanlig fast regulering. Moderne teknologi har gitt oss muligheten til å flytte på tenner også i voksen alder på en måte som er mindre synlig og meget effektiv og diskré. Vi tilbyr Spark Clear Aligners, Invisalign og Inman aligner.
Les mer her
Søvnapne/Snorkeskinne

Søvnapne/Snorkeskinne

Vi lager SomnoDent snorkeskinner. Dette er en behandling mot søvnapne og snorking som er godt dokumentert og anerkjent. Skinnen motvirker tendensen mange har til at tungen faller bakover i svelget under søvn. Dermed åpnes det opp for bedre luftpassasje og snorkingen reduseres. SomnoDent skinnen er spesialtilpasset hver enkelt pasient.
Les mer her
Kontakt oss
 

ÅPNINGSTIDER
Man - fre: 07:30 - 16:00  (Telefontid: 08:00-15:30)

Kveldstimer etter avtale.

TIMEBESTILLING / AVBESTILLING
Timebestilling, endring og avbestilling må gjøres per telefon.

 

Tønsberg Tannhelse AS
Grev Wedelsgate 10, 3111 Tønsberg
Fax:  33 37 98 19
E-post: post@tannhelse.no

 
Ris eller ros? Da vil gjerne høre fra deg!
Skriv en anmeldelse på Google