Kosmetisk Tannpleie - ulike blekemetoder

Det finnes ulike blekemetoder og undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. La alltid tannlegen bedømme situasjonen først!

Hjemmebleking - slik foregår det!

Den vanligste blekemetoden (kosmetisk tannpleie) utføres med en blekeskinne som fremstilles individuelt for hver pasient. Behandlingen utføres av pasienten selv. Før en bleking påbegynnes får pasienten alltid utførlig instruksjon av oss.

Først tar vi et avtrykk av tennene dine, både oppe og nede. I avtrykket helles det deretter gips. På gipsmodellene fremstilles en individuelt tilpasset form, en såkalt blekeskinne. Blekeskinnene dine henter du hos oss, og du får med deg blekegele hjem, klar for å sette igang.

Før behandlingen hjemme appliserer pasienten blekemiddelet i skinnen som deretter plasseres over tennene. De fleste blekemidler er mest aktive de første timene og det finnes midler for både dag- og nattbleking. Det vanligste er å bleke om natten når man sover.

Avhengig av type misfarging og ønsket resultat gjentas behandlingen i et antall dager eller netter. Det vanligste er mellom fem og ti ganger per behandlingsperiode.

Resultatet avhenger av årsaken til misfargingen. Nesten alle behandlinger fører til lysere tenner.


Bleking av en enkelt tann

Rotfylte tenner blir av og til misfarget. Er det en enkelt roftylt tann som skal blekes lager tannlegen en åpning på tannens bakside for å kunne bleke den fra innsiden. Etter en rengjøring plasseres blekemiddelet inne i tannen. Som beskyttelse legges en tett midlertidig fylling. Etter omtrent en uke kontrollerer tannlegen resultatet. Ved behov kan behandlingen gjentas en eller flere ganger.

Blekingens varighet

Varigheten av bleking er individuell. Som oftest holder det i flere år. Bleker du hjemme kan du spare på blekeskinnen. På denne måten kan du bare kjøpe ekstra blekemiddel hos oss om du vil gjenta behandlingen. Varigheten blir selvfølgelig bedre om du steller godt med tennene dine. Unngå gjerne fargestoffer som gir misfarginger på tennene, som f.eks de som finnes i tobakk, kaffe, te og vin, under og rett etter blekebehandlingen.
Kontakt oss
 

ÅPNINGSTIDER
Man - fre: 07:30 - 16:00  (Telefontid: 08:00-15:30)

Kveldstimer etter avtale.

TIMEBESTILLING / AVBESTILLING
Timebestilling, endring og avbestilling må gjøres per telefon.

 

Tønsberg Tannhelse AS
Grev Wedelsgate 10, 3111 Tønsberg
Fax:  33 37 98 19
E-post: post@tannhelse.no

 
Ris eller ros? Da vil gjerne høre fra deg!
Skriv en anmeldelse på Google