Tannsteinsrens

Tannstein er et bakteriebelegg som blir forkalket fra spyttet ditt og sitter langs tannkjøttskanten, spesielt på innsiden av tennene i underkjeven. På sikt kan tannstein forårsake både hull i tennene (karies) og tannløsning (periodontitt).
Nesten alle får tannstein i varierende grad. Tannsten er et bakteriebelegg som blir forkalket fra spyttet ditt og sitter langs tannkjøttskanten, spesielt på innsiden av tennene i underkjeven. Det er et hardt belegg som ikke kan børstes bort med tannbørsten, men som må fjernes av tannlege eller tannpleier. Tannstenen skrapes vekk enten med et ultralydapparat, med kyretter eller ved en kombinasjon.
På sikt kan tannstein forårsake både tannløsning (periodontitt) og hull i tennene (karies). Det er derfor viktig at tannsten fjernes med jevne mellomrom. Når tannsteinen dekker tannkjøttskanten blir det umulig for deg å holde det rent. Inflammsjonen vil da spre seg og det dannes en dyp tannkjøttslomme. I lommen vil bakteriene spre seg og angripe kjevebenet, som ødelegger tannens feste. Tannløsningsprosessen er dermed et faktum.

Ikke la det gå så langt! Vi anbefaler grundig tannpuss i 2 minutter morgen og kveld, tanntråd/tannstikker eller flaskekoster mellom tennene daglig og en grundig tannrens av en av våre tannpleiere med jevne mellomrom.
Kontakt oss
 

ÅPNINGSTIDER
Man - fre: 07:30 - 16:00  (Telefontid: 08:00-15:30)

Kveldstimer etter avtale.

TIMEBESTILLING / AVBESTILLING
Timebestilling, endring og avbestilling må gjøres per telefon.

 

Tønsberg Tannhelse AS
Grev Wedelsgate 10, 3111 Tønsberg
Fax:  33 37 98 19
E-post: post@tannhelse.no

 
Ris eller ros? Da vil gjerne høre fra deg!
Skriv en anmeldelse på Google