Søvnapne/Snorkeskinne

Vi lager SomnoDent snorkeskinner. Dette er en behandling mot søvnapne og snorking som er godt dokumentert og anerkjent. Skinnen motvirker tendensen mange har til at tungen faller bakover i svelget under søvn. Dermed åpnes det opp for bedre luftpassasje og snorkingen reduseres. SomnoDent skinnen er spesialtilpasset hver enkelt pasient.

Hva er snorking?

Snorking er lyder frembrakt i ganen og andre deler av de øvre luftveier,når luft presses gjennom en trang åpning. Det skapes lyd gjennom vibrasjoner. Søvnapne oppstår når luftveiene kollapser og du ikke får oksygen til lungene. Du våkner ubevisst med et gisp, for så å falle tilbake til søvn.

Gode søvnvaner, mosjon og tap av overvekt er egne tiltak for å motvirke snorking og søvnapne.

Ved mistanke om søvnapne, gjøres en søvnutredning på sykehuset via henvisning fra din fastlege. Om graden av søvnapne er alvorlig nok, vil det være mulighet for refusjon fra sykehuset for videre søvnapne behandling.

Snorkeskinnen lages ved at tannlegen tar avtrykk av over,- og underkjevetennene. En tannteknikker lager så skinnene. De er ikke “hengslet” sammen, slik at du både kan snakke og drikke om du våkner om natten.

Det er normalt med en liten tilvenningsperiode. Kjeveledd og muskulatur må tilvennes skinnene. Etter få netter er det for de aller fleste et meget godt alternativ til pustemaskiner og snorkeoperasjoner. Lett å bruke – Lett å bringe med seg.

Og , ikke minst: Bedret nattesøvn gir bedre livskvalitet og mer fornøyde omgivelser !


Kontakt oss
 

ÅPNINGSTIDER
Man - fre: 07:30 - 16:00  (Telefontid: 08:00-15:30)

Kveldstimer etter avtale.

TIMEBESTILLING / AVBESTILLING
Timebestilling, endring og avbestilling må gjøres per telefon.

 

Tønsberg Tannhelse AS
Grev Wedelsgate 10, 3111 Tønsberg
Fax:  33 37 98 19
E-post: post@tannhelse.no

 
Ris eller ros? Da vil gjerne høre fra deg!
Skriv en anmeldelse på Google